Beroemde Turkse kwantumfysicus: prof. Wie is Esen Ercan Alp?

Esen Ercan Alp
Esen Ercan Alp

Esen Ercan Alp is een van onze waarden die ons trots maken in de internationale arena met zijn verhaal van Diyarbakır aan het adviesbureau van het Amerikaanse ministerie van Energie. Door een 5000 jaar oud beeldhouwwerk met een röntgenapparaat te analyseren, brak Alp nieuwe wegen op dit gebied, waarbij de radiokoolstoftechniek werd begraven die sinds 1949 in de geschiedenis is gebruikt.

Wie is Esen Ercan Alp?

Esen Ercan Alp, die in 1954 in Diyarbakır werd geboren, begon als assistent te werken nadat hij in 1975 was afgestudeerd aan de Ankara Kurtuluş High School en afstudeerde aan de afdeling Metallurgical Engineering, Faculteit Ingenieurswetenschappen, Middle East Technical University.

Alp ging naar Duitsland met de beurs die hij won van de IAEA (International Atomic Energy Agency), die in 1957 werd opgericht binnen het orgaan van de Verenigde Naties en zijn hoofdkantoor heeft in Wenen, Oostenrijk, en promoveerde aan de Southern Illinois University in de VS met de Universiteit van Hamburg.

De expertisegebieden van onze beroemde kwantumfysicus omvatten; Er zijn röntgenfysica en röntgenoptica. In 1999 ontving hij de Scientist of the Year Award van de Universiteit van Chicago voor zijn werk aan de "Advanced Photon Source", de meest geavanceerde röntgenbron ter wereld.

Onze wetenschapper, die zijn reputatie aan de wereld bekend maakte met zijn studies;

  • bij het Amerikaanse ministerie van Energie
  • Bij Synkotron-centra in Japan, China, Duitsland, Canada en Jordanië
  • advisering bij instellingen als de NSF en NIH;
  • Turks Accelerator Center (THM) Voorzitter van het Internationaal Wetenschappelijk Adviescomité

haar taken voortzet. Het Turkish Accelerator Center waar we het over hebben is een project dat sinds 2000 wordt uitgevoerd onder leiding van de Universiteit van Ankara en met de steun van het Ministerie van Ontwikkeling. In het kader van het project wordt onderzoek gedaan naar een elektronenversneller met 40 miljoen elektronvolt.

Op welke gebieden wordt kwantumfysica gebruikt?

Kwantumfysica die zijn stempel heeft gedrukt op de 21e eeuw;

  • glasvezel communicatielijnen
  • Apparaten met LED-technologie
  • moderne medische apparaten
  • Slimme apparaten zoals mobiele telefoons
  • GPS-apparaten

Het wordt effectief gebruikt in gebieden die de moderne tijd nodig heeft, zoals: De nieuwe kwantumtechnologie wordt gezien als een nieuwe revolutie in de VS, de Europese Unie en China. Kwantumcryptologie, kwantumcomputing en kwantumcomputers zijn enkele van de elementen die worden getoond als onderdelen van deze revolutie. Turkije behoort tot het "Quantum Informatics Team" dat door de Europese Unie is geïnitieerd. Hoewel studies in ons land academisch en theoretisch worden uitgevoerd, is deze situatie veelbelovend voor de toekomst.

Esen Ercan Alp zet met succes zijn wetenschappelijke studies voort aan het Argonne National Laboratory, waar hij in 1984 begon.

📩 15/08/2021 22:53

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*