Turkse astrofysicus Ali Övgün een van 's werelds meest invloedrijke wetenschappers

Turkse astrofysicus Ali Ovgun een van 's werelds meest invloedrijke wetenschappers
Turkse astrofysicus Ali Ovgun een van 's werelds meest invloedrijke wetenschappers

14 Academici van de EMU werden opgenomen in de lijst 'World's Most Influential Scientists'.
14 wetenschappers van de Eastern Mediterranean University zijn opgenomen in de "World's Most Influential Scientists List" als resultaat van het onderzoek van Stanford University.
De lijst "World's Most Influential Scientists", gepubliceerd door Stanford University in de Elsevier-database en opgenomen in de top 2021 procent volgens het citatiejaar 2, werd opgesteld in twee categorieën, namelijk "carrière-lange impact" en "jaarlijkse impact".

Stanford University-wetenschapper prof. dr. Indicatoren zoals "aantal gekwalificeerde publicaties", "citaties naar publicaties", "h-index", "hm-index" werden door John PA Ioannidis en zijn onderzoeksteam in aanmerking genomen in de lijst van wetenschappers van 22 afdelingen en 176 subdisciplines. Elsevier BV, een van de toonaangevende academische uitgeverijen, en SciTech Strategies, dat al meer dan 30 jaar wetenschappelijke productie-evaluatie- en meetkaarten produceert, steunden de totstandkoming van de lijst. In de lijst stonden 200 duizend 409 wetenschappers gerangschikt binnen de 2% van de wereld.

Wie is Ali Ovgun?

Ali Övgün studeerde in 2010 af aan het Izmir Institute of Technology, Department of Physics.
Dankzij SEPnet Scholarships studeerde hij in 2011 een jaar astrodeeltjesfysica aan de Universiteit van Southampton, VK. Later keerde hij terug naar de Eastern Mediterranean University (EMU) in Noord-Cyprus en ontmoette hij de beroemde natuurkundige Prof. Yavuz Nutku en prof. De student van John Wheeler, de Turks-Cypriotische theoretisch fysicus prof. dr. Hij werkte samen met Mustafa Halilsoy en voltooide zijn master in 2013 en zijn doctoraat in de natuurkunde in 2016 met 20 artikelen gepubliceerd in goede internationale tijdschriften. dr. Övgün ontving de prestigieuze FONDECYT Postdoctorado 2017-beurs van de Chileense regering om drie jaar lang postdoctoraal onderzoek te doen aan de Pontificia Universidad Católica de Valparaso (PUCV), Instituto de Fisica in Valparaiso, Chili.

dr. Övgün bracht korte, gefinancierde onderzoeksbezoeken aan CERN TH Department (2017), University of Waterloo and Environmental Institute Theoretical Physics (2018), California State University, Fresno (2018), Stanford University – Institute for Theoretical Physics (2018) en Sabancı University (2022 ). gevonden. Hij nam deel aan From Qubits to Spacetime (PITP2018) aan het Institute for Advanced Study (IAS) (2018) in Princeton.

dr. Övgüns onderzoek heeft zich gericht op het begrijpen en beperken van gemodificeerde zwaartekrachttheorieën met behulp van verschillende waarneembare objecten die verband houden met zwarte gaten. Hawking-straling heeft bijgedragen aan een verscheidenheid aan analysemethoden, momenteel een van de meest gebruikte, voor zwaartekrachtlensing en het berekenen van de schaduw van zwarte gaten. Naast zwarte gaten houdt hij zich bezig met verschillende aspecten van de algemene relativiteitstheorie met betrekking tot wormgaten, compacte sterren, Hawking-straling en kosmologische inflatie.

dr. Övgün behoort tot de Top 2022% Scientist in the World in de Stanford University 2 Publications List. Ali Övgün is theoretisch natuurkundige en houdt zich bezig met algemene relativiteitstheorie, kosmologie en astrodeeltjesfysica. Dit is een breed onderwerp dat veel verschillende gebieden van de natuurkunde raakt, van quarks tot het universum. Het behandelt vragen die ons leren over de grondbeginselen van de natuurkunde.
Het onderzoekt deze relatie verder om de diepe verbinding tussen zwarte gaten en kwantuminformatie te begrijpen.

Door de jaren heen zwarte gaten, wormgaten, compacte sterren, semi-normale modi, zwart gat thermodynamica, Hawking-straling, kosmologie, inflatie, zwaartekrachtlensing, complexiteit, gemodificeerde zwaartekrachttheorieën, AdS/CFT en holografie.

dr. Övgün probeert een aantal interessante vragen in de natuurkunde te beantwoorden, bijvoorbeeld:
-Is het mogelijk dat de oerknal aan het begin van de tijd wordt vervangen door een wormgat?
-Is het mogelijk om een ​​verplaatsbaar wormgat te maken?
Hoe kunnen kwantumeffecten worden opgenomen in de thermodynamica van zwart gat / wormgat?
-Wat gebeurt er aan de rand van een zwart gat of in een zwart gat?
-Zou ons universum een ​​hologram kunnen zijn? of hoeveel dimensies zijn er in het holografische universum?
Waarom breidt het heelal zich steeds sneller uit?
-Hoe zijn hersencellen als kleine universums? En anderen…

prof. dr. Karatepe Turkije's 11e meest invloedrijke wetenschapper

Volgens het gepubliceerde rapport heeft EMU Faculteitslid Toerisme Faculteit Prof. dr. Osman M. Karatepe stond op 2,872 en werd de 11e meest invloedrijke wetenschapper van Turkije.

Faculteit Bedrijfskunde en Economie, Afdeling Bank- en Financiewezen Prof. dr. Terwijl Salih Katırcıoğlu de 49e meest invloedrijke wetenschapper van Turkije is;

Faculteit Ingenieurswetenschappen, Afdeling Werktuigbouwkunde Asst. Assoc. dr. Babak Safei top 100,

Faculteit Bedrijfskunde en Economie, hoofd van de afdeling Economie Prof. dr. Mehmet Balcilar,

Faculteit Ingenieurswetenschappen, Afdeling Computer Engineering Docent Prof. dr. Hasan Komurcugil,

Faculteit Wetenschappen en Letteren, Afdelingshoofd Wiskunde Prof. Dr. Nazim Mahmudov,

Universitair hoofddocent scheikunde. dr. Met Akeem Adeyemi Oladipo Universitair hoofddocent natuurkunde. dr. Ali Övgün slaagde erin de top 250 binnen te komen.

Aan de andere kant, universitair hoofddocent Wetenschap en Literatuur, Afdeling Wiskunde. dr. Arran Fernandez

Faculteit Ingenieurswetenschappen, Vakgroep Electrical and Electronics Engineering en Vicerector Academische Zaken Prof. dr. Hasan Demirel,

Faculteit der Kunsten en Wetenschappen, Afdeling Natuurkunde Vicevoorzitter Prof. dr. Seyedhabibollah Mazharimousavi, Faculteit Ingenieurswetenschappen,

Hoogleraar Electrical and Electronics Engineering Department. dr. Osman Kukrer,

Decaan Faculteit Farmacie prof. dr. Muberra Kosar,

Benedek Norbert Nagy, faculteitslid van de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen, Departement Wiskunde, slaagde erin om tot de 1,211 academici uit Turkije te behoren die op de lijst staan, en behoorde tot de 2% van de wereld.

Ref: Prof. Ali Övgün

📩 15/10/2022 14:38

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*