Over parallelle universums

Over parallelle universums
Over parallelle universums - Ref: universetoday.com/77523/multiverse/

Bruce LEE, Jackie CHAN en Jet LI; kunstenaars, stuk voor stuk zeer getalenteerd in hun vakgebied en ouder dan hun leeftijd. Als het gaat om vechtsporten (Vechtsporten), als ons wordt gevraagd om tien zeer populaire namen te noemen die bij velen van ons opkomen, zullen hoogstwaarschijnlijk drie legendarische namen in de geest komen van de eerste tien namen.

In dit artikel wil ik je vertellen over een film uit 2001. De naam van de film is THE ONE – TEK.

ALLEEN; Met Jet Li, Delroy Lindo en Jason Statham als acteurs in de hoofdrol, is de film best interessant als onderwerp. In de film is er een scenario van multiversums en een zeer interessant verhaal van dit scenario.
We waren getuige van het avontuur.

Het idee van parallelle universums verandert in een meesterwerk na het proefschrift dat voor het eerst in de wetenschappelijke wereld door Hugg EVERETT is geschreven. Hugg Everett stelde in zijn proefschrift uit 1956, opgesteld aan de Princeton University, dat alles in het bekende universum in kwantummechanische systemen voortkwam uit kwantumentiteiten (subatomaire wereldelementen), alle bekende elementen,
Hij zegt dat het moet worden gezien als een gigantische golf van kwantummogelijkheden die zich tegelijkertijd ontvouwen.

Als de subatomaire wereld ruimte voor zichzelf zou maken in de volgorde van mogelijkheden, zou de situatie die naar voren kwam voor elke gedachte en het resultaat van elk experiment dat in het plan werd gegoten, zich vertakken in het hele universum. Klinkt behoorlijk zinloos, niet? Om deze reden is het resultaat dat de menselijke geest zou kunnen omschrijven als absurd of ondenkbaar; Alle mogelijkheden, alle denkbare alternatieve consequenties, zullen ons tot de conclusie leiden dat er vele parallelle universums zijn. Parallelle universums volgens Hugg Everett
moet ons omsingeld hebben.

Laten we nu eens kijken naar een ander gedachte-experiment. In het gebouw, in het winkelcentrum, enz. Twijfelt u bij het kiezen tussen twee liften?

In een vertakkend universum kiest een andere jij de andere lift. In een andere bots je tegen de muur tussen de twee liften.

Weer een andere keer beklim je de trap. Kortom, de ONE-film komt voor de geest. In meer dan één universum kom je in elk universum een ​​andere jij tegen. Hierdoor worden alle mogelijkheden zo gerealiseerd. In dit stadium is het nuttig om de informatie te geven dat kwantummechanische systemen worden verklaard door golffunctie. Dat wil zeggen, elke mogelijke mogelijkheid binnen het kader van de golffunctie, dat wil zeggen de elektromagnetische golven van fotonen, zal werkelijk zijn in een ander universum (of "universumkopie").

Kortom, de ONE-film komt voor de geest.

Gegevens uit een studie ontwikkeld door Niels Bohr en zijn leerling Werner Heisenberg aan het Niels Bohr Instituut in Kopenhagen, Denemarken, staan ​​bekend als de Kopenhagen-interpretatie. De Kopenhagen-interpretatie is een van de interpretaties die voortbouwt op de resultaten van het Double Slit Experiment, een van de beroemdste experimenten in de kwantumfysica. In het commentaar van Kopenhagen, “de golf
wordt verklaard door de "ineenstorting van de functie". Volgens het relevante gedrag zal, wanneer de waarnemer een waarneming doet, de golffunctie, die tot dan toe bestond als "kwantumkansen", worden teruggebracht tot slechts een enkele waarschijnlijkheid, en de kansverdeling zal veranderen in een "realisatie" van een enkele waarschijnlijkheid. Hugg EVERETT, in tegenstelling tot wat de interpretatie van Kopenhagen beweert, is geen enkele mogelijkheid groter dan de andere.
zegt dat het niet echt is. "Elke mogelijkheid is even reëel, en onze ervaring is slechts een van de feiten in die parallelle universums."

Opmerking: Voor de nieuwsgierige lezer, het artikel Ik stel voor dat je leest.

Hugg Everett's reputatie in de wetenschappelijke wereld; Dit werd bereikt door de Multiverses-interpretatie in volledige wiskundige taal uit te drukken en te bewijzen dat deze in alle opzichten identiek was en vergelijkbaar met Bohr's versie van de kwantumfysica, de Kopenhagen-interpretatie.

De resultaten van Hugg Everett worden serieus genomen door de grote natuurkundigen van vandaag voor de wetenschappelijke wereld. Veel wiskundige modellen van het begin van het model ruimte-tijd worden gevoed door dit idee. Tot op heden zijn er geen experimenten die de beweringen van Everett kunnen bevestigen of weerleggen.

Waan je jezelf soms op een ander moment en op een andere plaats dan de situatie waarin je je bevindt, of zelfs in een ander beroep dan dat waarin je je bevindt? Het is iets wat me af en toe overkomt. Ik stel mezelf vaak voor als een hartdokter. Hier, volgens de kansverdeling, in een van de parallelle universums, ben ik anders, zoals in de film The ONE.
Ik leef in een beroep.

Samenvattend, volgens de opmerking van Hugg EVERETT, kan alles in het heelal worden gezien als een gigantische golf van kwantummogelijkheden. Elke keer dat er een keuze wordt gemaakt, vertakt het universum zich en bestaan ​​er veel parallelle universums tegelijk. Terwijl de golffunctie instort wanneer deze wordt waargenomen in de Kopenhagen-interpretatie, worden alle waarschijnlijkheden die worden beschreven door de golffunctie in de Everett-interpretatie tegelijkertijd waar. In de interpretatie van Everett maakt de natuur nooit een echte keuze. Alle mogelijkheden komen uit.

multiversum reistijd zwart gat universum royaltyvrij beeld
//Getty Images

Wat zeg je? Is het mogelijk om Parallel Universes te bezoeken?

Het is mogelijk met de film The ONE, of het is mogelijk met de film Doctor Strange: In the Multiverse Madness.

Samengesteld door: dr. Firat AKBALIK

📩 13/05/2023 22:01